Adatos képzések körképe (2022 nyár)

Több olyan hazai képzőhely is van, ahol több hetes, strukturált oktatások keretében lehet elsajátítani az adatelemzés, data science és gépi tanulás fogásait. Válogatásunkban a következők szerepelnek: Kürt Akadémia · Data36 · Dmlab · Braining Hub · MOME

Kürt Akadémia

Data Science képzés

A Kürt Akadémia képzésében a résztvevők többek között a Python és a Spark alapjait, Big Data eszközök használatát és adatvizualizációs technikákat sajátíthatnak el. A képzés időtartama 2 félév, összesen 18 alkalom. Az órák péntekenként 13-18 óra között kerülnek megtartásra.

A képzés legközelebb 2022. november 11-én indul.  A részvétel díja 1.280.000 Ft + ÁFA.

AI Technológia képzés

A Kürt Akadémia AI Technológia képzést is tart. A jelentkezők megtanulják AI és a gépi tanulás alapjait, továbbá deep learning és NLP technikákat sajátítanak el. A képzés 12 héten keresztül, heti egy alkalommal kerül megrendezésre.

A képzés legközelebb 2022. szeptember 1-jén indul. A részvétel díja 1.200.000 Ft + ÁFA.
További információk a Kürt Akadémia honlapján érhetőek el.

 

Data36

Junior Data Scientist Akadémia

A Data36 3 hónapos (6+6) hetes online Data Science képzése teljesen kezdő szintről junior tudásszintig fejleszti a jelentkezőket. A képzés első felében SQL és Python kódolást sajátíthatnak el a résztvevők, a második felében pedig szimulációkkal, való életből vett feladatok megoldásával foglalkoznak.

Az aktuális osztály idén februárban indult, a következő képzés 2023. februárjára várható. A képzési díj 299.000 Ft (+0% ÁFA).

Junior Data Scientist's First Month

A nemzetközi közönségre szabott, angol nyelvű Junior Data Scientist képzés 6 hetes, az oktatás heti három alkalommal online zajlik.

A képzés legutóbb 2022. március 14-én indult. A részvételi díj 597 dollár + ÁFA.

 

Dmlab

Data Science képzés

A Dmlab által vezetett DataSkool 6 hetes Data Science képzést kínál. Az oktatás heti két alkalommal, kedden és csütörtökön, online formában történik. A jelentkezők többek között megtanulhatják a Python és a Pandas alapjait, adatbáziskezelés rejtelmeit, illetve képesek lesznek gépi tanulási módszerekkel adatelemzést végezni.

A legutóbbi képzés 2022. március 29-én indult. A részvételi díj 285.000 Ft.

Vizuális adatelemzés képzés

Dmlab által indított Vizuális adatelemzés képzés 5 héten keresztül, hétfőnként és szerdánként várja a jelentkezőket. A képzésben résztvevők alapvető adatvizualizációs technikákat sajátítanak el Python nyelven, illetve információs dashboardok építését tanulják meg Power BI programban.

A képzés legközelebb várhatóan 2022. tavaszán indul.

BME Nyitott adatelemzés képzés

Szintén a Dmlabhoz kötődik a BME "Adatelemzési platformok" egyetemi kurzusa, ahová külsősként is lehet jelentkezni. A résztvevők a Python nyelv alapjait, a RapidMiner adatelemzési szoftver használatát, illetve gépi tanulási feladatok megoldását sajátítják el. A beiratkozás feltétele bármilyen egyetemi/főiskolai diploma.

A képzés minden év februárjában indul, időtartama 14 hét. A részvétel költsége 36.000 forint.

Braining Hub

Data Science tanfolyam

A Braning Hub 6 alkalmas Data Science tanfolyama online formában, szerdai napokon kerül megrendezésre. A jelentkezők többek között megismerkedhetnek a gépi tanulás alapjaival, illetve Python és Pandas ismeretekre tehetnek szert.

A képzés legutóbb 2022. május 11-én indult. A részévteli díj 385.000 Ft + ÁFA.


MOME

Dashboardok tervezése Tableau & Power BI segítségével

A MOME 8 hetes adatvizualizációs és dashboard tervező tanfolyamot indít. A résztvevők megismerkedhetnek a Tableau és a Power BI használatával, és a UI/UX alapú tervezéssel.

A képzés várhatóan 2022. októberében indul. A részvételi díj 300.000 Ft + ÁFA.