Viselkedési kódex

A Data Karrier Est egy ingyenes, szakmai programokkal összekapcsolt állásbörze, mely adatokkal foglalkozó hazai szakembereknek szól.

Az esemény minden résztvevőjétől (legyen előadó, résztvevő vagy szervező) elvárjuk, hogy kellő tiszteletet és udvariasságot tanúsítson az esemény minden egyes látogatójával szemben, ezért mindenkitől kérjük, hogy tartsa be az alábbi Viselkedési Kódexben foglaltakat:

  • A Data Karrier Est elkötelezett abban, hogy nemre, nemi azonosságra és nemi kifejeződésre, továbbá szexuális orientációra, bármilyen korlátozott képességre (legyen az fizikai vagy mentális), külső megjelenésre, testméretre, fajra, korra vagy vallásra való tekintet nélkül, zaklatásoktól mentes rendezvénylátogatási élményt biztosítson minden résztvevője számára.
  • Szigorúan elutasítjuk a rendezvény résztvevőinek bármilyen formában történő zaklatását. A rendezvény bármely eseményén, beleértve az előadásokat is, egyáltalán nem tartjuk elfogadhatónak a szexuális nyelvezetet, illetve annak képi megjelenítését.
  • Az esemény szervezősége fenntartja magának a jogot arra, hogy saját belátása alapján szankcionálja ezen szabályok megsértését, és bárkit, aki ezen Viselkedési Kódexben foglaltakat figyelmen kívül hagyja, a rendezvény látogatásától eltiltsa.

Bárminemű zaklatás vagy ezen Kódexben foglaltakkal kapcsolatos bármilyen észrevétel esetén kérjük, haladéktalanul keresse kollégáinkat.

Ez a Viselkedési Kódex az alábbi forrás felhasználásával készült: Geek Feminism wiki, created by the Ada Initiative and other volunteers.