Reflektorfényben az Auchan

Rovatunkban az adatos pozíciókat kínáló munkaadókkal készítünk interjúkat. Ez alkalommal beszélgetőpartnerünk Németh Krisztián, az Auchan Retail Magyarország adatigazgatója.

Milyen szakembereket kerestek jelenleg?
Dinamikusan fejlődő adatcsapatunkhoz jelenleg adatelemző (Data analyst) kollégát keresünk.

Milyen technológiákkal/környezetben dolgoztok?
Az Auchan adatmodernizációs projektjén belül a házon belül elérhető hatalmas adatvagyont a Google felhő rendszere segítségével szeretnénk minél jobban kiaknázni, így a GCP-n elérhető szolgáltatások adják a technikai környezetet. A Data Analyst a Google BigQuery-ben tárolt adatokat SQL és Python segítségével éri el és ezekből a Google Data Studio-ban tud automatizált riportokat létrehozni.

Mi teszi leginkább különlegessé a céget, miért éri meg nálatok dolgozni?
Az Auchan rengeteg lehetőséget lát az adatok jobb felhasználásában és jelentős fókuszt helyez erre a területre, ezért a csapatnak sok lehetősége nyílik arra, hogy megmutassa az adat alapú döntéshozatal előnyeit. A Data Analyst részt vehet az új riportálási rendszer kialakításában és a további fejlesztésekben, illetve személyesen is sokat tanulhat szakmai szempontból, de akár a kereskedelemről is. A jelenlegi 8 fős gárda elég összetartó, és fontosnak tartja az egymás közötti tudásmegosztást, így minden csapattag folyamatosan bővítheti a tudását és profitálhat ebből az együttműködésből.

Milyen fejlődési és karrierlehetőségeket kínál ez a pozíció?
Az adatelemző pozícióban elsajátított ismeretek alapján továbblépési lehetőségek nyílhatnak meg senior pozíciókba, vagy adatmenedzseri pozícióba. Az Auchan mint az egyik legjelentősebb kiskereskedelmi multi vállalat véleményem szerint nagyon jó tapasztalat és referencia lehet minden adattal foglalkozó kolléga számára.

Mi a legfontosabb tulajdonság számodra egy (új) kollégában?
Előnyben részesítjük azokat a jelölteket, akik nyitottak az új dolgok felfedezésére, valamint proaktívan és felelősségteljesen végzik a munkájukat.

Mi a legemlékezetesebb pillanatod, legjobb élményed a cégnél?
Szakmai és emberi szempontból is szerencsére sok ilyen pillanatot tudok felidézni. A csapattal sikerült azt elérnünk, hogy egy pilot projektből indulva meggyőzzük arról a vállalatot, hogy jelentős előrelépéseket lehet elérni ezen a területen és érdemes hosszú távon befektetni ebbe a területbe. Emlékezetes pillanatként emlékszem például az első real-time riportunk elindulására, vagy az első mobilra optimalizált riportunk megjelenésére és büszke vagyok arra is, hogy a csapatunk nem csak az irodában, de azon kívül is összetart.

 

Az Auchan álláshirdetései:

 

További interjúk