Reflektorfényben a Prezi

Rovatunkban az adatos pozíciókat kínáló munkaadókkal készítünk interjúkat. Ez alkalommal beszélgetőpartnerünk Prekopcsák Zoltán, a Prezi Data Science vezetője.

Milyen adatos szakembereket kerestek jelenleg?
Keresünk Data analyst kollégát a Growth csapatba, ahol évi több száz A/B teszt támogatása a feladat.

Továbbá szeretnénk felvenni Data engineer szakembereket. Itt két pozícióról van szó, mindketten az adat infrastruktúrát és technikai adatfeldolgozást fejlesztő csapathoz fognak csatlakozni.

Ezen kívül tervezzük egy köztes pozíció létrehozását is, amolyan "analytics engineer" szerepben, aki az adatmodellezés és adatminőség területén szabna irányt a teljes adat csapat számára. Ez a pozíció is hamarosan felkerül majd az oldalra.

Milyen technológiákkal/környezetben dolgoztok?

A teljes infrastruktúránk az Amazon felhőjében van. Data infra/engineer oldalon egy házon belül létrehozott adatgyűjtő komponensből Kafkán keresztül Amazon S3-ba áramlik napi sok százezer felhasználó tevékenységi adata. További adatkörök bevonása után innen Spark, Redshift, Starburst (Presto/Trino) technológiákkal dolgozzuk fel, és mindez a Dagster nevű eszközben fut le naponta 5-600 feldolgozó folyamattal.

Az elemző csapat elsősorban SQL-ben dolgozik Presto/Trino és Redshift felett, az elemzések pedig a nemrég bevezetett Mode (korábbi nevén Mode Analytics) nevű BI eszközben, az Indicative nevű felhasználói életút elemző eszközben, illetve különböző notebook megoldásokban jönnek létre. Emellett az elemző csapat is kiveszi a részét olyan Dagster feldolgozó folyamatok létrehozásában amiben üzleti logika található.

Mi teszi leginkább különlegessé a céget, miért éri meg nálatok dolgozni?

Más cégektől eltérően a Preziben az adat csapat stratégiai fontosságú és nincs beragadva valamelyik részterület alá. Direktben az ügyvezetőhöz tartozunk és a cég minden területét támogatjuk nemcsak technikai elemzésekkel, hanem gyakran stratégiai és döntéshozási tanácsokkal.

Az elemzők az SQL kódok írásától a döntéstámogatásig teljes területeket lefednek, emiatt változatos, és nagy hatású a munkájuk.
A data engineering területen pedig az ország egyik legnagyobb és legfejlettebb adat infrastruktúráján lehet dolgozni és azt még jobbá tenni.

Emellett a cég kultúrája, szociális érzékenysége, és maga az a tény, hogy világszerte elismert és széles körben használt termékeket támogatunk, igazán inspirálóvá teszi a munkát.

Mi a legfontosabb tulajdonság számodra egy (új) kollégában?

Nagyra értékeljük ha valaki gyorsan tanul és nyitottan, lelkesen veti bele magát az új feladatokba. A szakmai tapasztalat mellett fontos az alaposság, az együttműködés, és a kommunikáció. Nem specialistákat keresünk, hanem olyan embereket akik hatást szeretnének elérni az adatokkal, és ehhez keresik a legmegfelelőbb utat.

 

A Prezi álláshirdetései:

 

További interjúk